VISIE & MISSIE
NIEUWSBRIEVEN
 

Voortgang van de Bouw week 1 

maandag 3 november ’s middags is de hei installatie geïnstalleerd zodat er morgenochtend meteen om 7.30 uur gestart kan worden met de eerste paal. Onze eigen kraan, die we gaan gebruiken voor het takelen van de elementen voor de wanden en dergelijke, is hiervoor vanmorgen vroeg al naar de achtertuin verplaatst. Dit gaf wel een heel gedoe in de buurt  omdat via onze hoek de uitstroom van de wijk is momenteel, zodat veel verkeer oponthoud had.

Dinsdag 4 november waren de heier en de palenleverancier beide de weg kwijt. Dit omdat er een flinke mist hing, wat  ook op de foto’s goed te zien is. Vanmorgen dus lichte vertraging en om 8.20 uur werd de eerste paal de grond in geslagen. Het geheel verliep voorspoedig en vrij snel.       In totaal zijn 34 palen van 12 meter lengte onder onze toekomstige woning geheid. Het zijn holle betonpalen waar later weer een buis doorheen komt met water dat opgewarmd dan wel afgekoeld wordt door het grondwater.                                                                      Het is eigenlijk gebruikelijk dat er vóór het heien van de palen de bouwput uitgegraven wordt. Bij ons is dit niet het geval. De put wordt na het heien pas uitgegraven omdat de kraan vanwege zijn grootte, moeilijkheden krijgt bij het in- en uitrijden van de bouwput.                                   

Woensdag 5 november om 11.30 uur  zit het heien erop. Alle palen zitten in de grond. Morgen wordt er gestart  met het uitgraven van de bouwput.                                     

 

  .