VISIE & MISSIE
NIEUWSBRIEVEN
 

Voortgang van de bouw week 27

Deze week zijn we verder gegaan met het dichtmaken van de eerste verdieping. De keuken, buitenkeuken en bijkeuken hebben een dak gekregen. De woonkamer die hoger is dan de rest van deze verdieping krijgt een dak dat in de tuin gemaakt wordt en later via een kraan omhoog gaat en bevestigd wordt. De woonkamer is goed te zien op de tweede foto. Het heeft een enorm raam aan de westkant zodat er een mooi uitzicht is op de brug en het kruispunt.

Verder is er een begin gemaakt met de dakbedekking van de garage met de daarbij behorende carport aan de voorkant ( noord) en fietsenstalling achter (zuid). Hierop komen later de sedem plantjes, zodat er een "groen dak" ontstaat.

Donderdag 7 mei heeft Henk een workshop strobouw gegeven op het Stabrecht college in Geldrop. Deze samenwerkingsschool voor Gymnasium - Atheneum HAVO en VMBO-T had een themaweek georganiseerd over duurzaamheid. Hierbij waren naast studenten van de school ook studenten uit andere landen ( o.a. Luxemburg, Spanje, Italie, BelgiŽ en Letland) aanwezig. Tijdens de workshop werd onze woning als uitgangspunt genomen en gingen de studenten actief aan de slag met bouwen met stro en de technieken die hierbij komen kijken.

 

  .

praktijkingang noordoost, met op de eerste verdieping de keuken en een deel kamer noord. wanden metaal werkplaats noordwest, op de eerste verdieping woonkamer met raam op westen. zuidwest, zicht op de slaapkamer beneden met dakoverstek, eerste verdieping woonkamer, keuken met balkon op het zuiden.

 

zuidoost garage en achtertuin vanuit de fietsenstalling genomen de "keuken". dakplaten zijn gemonteerd. Het dak van de garage waterdicht. dakrand en afwerking volgen  
   
zicht op de (buiten)keuken en deel woonkamer gedeelte van het dak van de woonkamer. wordt later omhoog getakeld en bevestigd. 
Workshopmiddag Strabrecht College in  Geldrop