VISIE & MISSIE
NIEUWSBRIEVEN
 

Voortgang van de bouw week 38 t/m 41

In de afgelopen weken hard doorgewerkt. Omdat het ook vakantietijd was zijn de belangrijkste foto's hieronder afgedrukt. Vanaf deze week volgt er weer iedere week een verslagje met actuele foto's.

Op de eerste vier foto's is te zien dat het stro, dat gebruikt wordt voor de isolatie van de buitenmuren, aankomt en van de karren geladen wordt. gelukkig hebben we een droge plek ( overkapping ) om het op te slaan. In het weekend van 9 en 10 augustus is er een workshop strobouw georganiseerd waar diverse technieken zijn uitgeprobeerd. Op foto 3 en 4 zie je dit terug. Alle weekenden vanaf nu in augustus, september en oktober staan nu gepland om verder het stro in de woning te krijgen, waarna het wordt aangesmeerd met leem uit de Noordoostpolder en het stuken van de toplaag. Vrijwilligers zijn welkom!

Verder wordt het hele huis ingepakt met een waterwerend gaas om de steiger heen. ( goed te zien op de foto's 5,6 en 7). Inmiddels is ook de derde verdieping geplaatst en is het dak met de dakoverstekken klaar. Deze wordt als alles meezit komende week op het huis getakeld. Daarna moeten de daken snel dicht zodat de regen definitief buiten blijft. 

 

  

het stro moet  van de karren, een mooi vakantiewerkje voor de kinderen. en dan onder het afdek zodat  het niet nat kan worden tijdens de workshop stro bouw

 

 
verschillende meningen worden uitgewisseld en uitgeprobeerd  
   
praktijkingang noordoost, met op de eerste verdieping de keuken en een deel kamer noord. De tweede verdieping met de wanden voor de slaapkamers wanden metaal werkplaats noordwest, op de eerste verdieping woonkamer met raam op westen uidwest, zicht op de slaapkamer beneden met dakoverstek, eerste verdieping woonkamer, keuken met balkon op het zuiden en daarboven de waskamer tweede verdieping met balkon
strowand beneden aan de oostkant. Na de leemstuk valt er geen sprietje meer te zien derde verdieping bovenste kamer
uitzicht vanaf de derde verdieping. ( 12 meter hoog)  nogmaals derde verdieping